Nieuws: 16 apr 2018

" alt="">

Zin of onzin? Aandacht besteden aan preventie en leefstijl

Dat mensen met een gezonde leefstijl productiever en gelukkiger zijn, over meer veerkracht beschikken, minder verzuimen en sneller herstellen, is algemeen bekend. Toch vragen veel werkgevers zich af: is aandacht besteden aan preventie en leefstijl op de werkvloer echt nodig?

Enkele cijfers:

  • Boven de 45+ stijgt het verzuim. Een 45-jarige Nederlander heeft gemiddeld nog 66% van zijn levensjaren in goed ervaren gezondheid te gaan d.w.z. zonder lichamelijke beperkingen, chronische ziektes en in goede geestelijke gezondheid (CBS, 2016).
  • Onder de 40 jaar heeft reeds 30% van de Nederlanders al een of meer chronische ziektes zoals diabetes, depressie, hartfalen (Gezondheidszorg.info, 2016).
  • 30% van kanker kan voorkomen worden door een gezonde leefstijl. Jaarlijks krijgen 40.000 medewerkers de diagnose kanker en ervaren klachten als vermoeidheid, minder concentratie en geheugenproblemen (KWF Kankerbestrijding, 2016; Kanker.nl, 2015).
  • 50% van de Nederlanders heeft overgewicht, 75% van de Nederlanders haalt de richtlijnen gezonde voeding niet en 45% beweegt te weinig (Gezondheidszorg.info 2016 en CBS, 2015).

Maatschappelijke gezondheidstrends als bovenstaande komen via de toegangspoort ook uw organisatie binnen.

Kiezen voor gezond gedrag

Als CS Works Employability helpen wij werkgevers en hun medewerkers bij het vergemakkelijken van gezonde(re) keuzes op alle facetten van het leven. Dit doen wij door: inzicht te geven in de huidige situatie van veerkracht en gezondheid, het activeren van iemands intrinsieke motivatie en het aanbieden van laagdrempelige instrumenten en adviezen om de gewenste gedragsverandering te realiseren. Weten is immers nog geen willen en gezond willen leven is nog geen doen.

Voorbeelden

Wij ondersteunen onze klanten daarom met preventieve diensten zoals:

Meer informatie

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies? Bel ons 088 – 28 66 039 of vul het contactformulier in.