Nieuws: 02 jul 2018

" alt="">

Wat wil ik?? Verslag van een re-integratiecoachingstraject

Het begrip duurzame inzetbaarheid is een breed begrip en elke bedrijfstak wordt geconfronteerd met werknemers die opeens niet meer inzetbaar blijken te zijn. Niet altijd werd voorzien dat een medewerker uit zou vallen met stress-gerelateerde klachten. Niet alle werknemers lopen er ook mee te koop dat het eigenlijk niet goed met hen gaat. Ze willen niet moeilijk doen en denken dat zij zichzelf met hun sterke wil wel op de rit kunnen houden. Vaak lukt dat ook wel, maar soms wordt het uiteindelijk toch allemaal teveel. De werknemer brandt op, raakt uitgeput en soms is de weg terug naar de oude functie, niet een duurzame optie.

In een coachingstraject komen in hoofdlijnen de 3 domeinen aan de orde: wie ben je, wat wil je en wat kan je? Genoeg om over te praten en te ontdekken met elkaar! Toch blijkt in de praktijk dat de vraag ‘wat wil je’, de moeilijkste is om te beantwoorden. Loopbaanadviseur Rozemarijn Dols wijt dit er aan dat verschillende en tegenstrijdig de aspecten zijn die iemand in beweging zetten (drijfveren) of juist geweldig blokkeren (belemmeringen en overlevingsstrategieën).

Ik mocht onlangs een dame coachen, die vastliep in haar goedbetaalde functie van commercieel medewerker in een goedlopend vastgoedbedrijf. Ze had zich nog niet ziek gemeld, maar ik schatte in dat dat niet lang op zich zou laten wachten, als ze zo zou doorgaan. We raakten in gesprek en op de vraag “wat wil je”, kwam het verwachte antwoord: precies dat wat ik nu doe! Ik heb een mooie functie, krijg goed betaald en heb aanzien. Vervolgens moest zij huilen. Want eigenlijk, vertelde ze me toen ze haar emoties weer wat onder controle had, wist zij helemaal niet meer wat zij wilde. We praatten met elkaar door (welke emotie voelde ze… ? wat vertelde deze emotie haar… ?) en kwamen op het onderwerp wat haar grootste levenswaarden zijn.

Ik gaf haar als huiswerkopdracht mee dat zij op een lijst zou aanvinken wat haar belangrijkste waarden zijn, en maakte een nieuwe afspraak met haar.

Het mooiste wat kon gebeuren was nu gebeurd! Ze was er in de tijd die lag tussen de vorige en deze sessie erachter gekomen dat wat ze deed eigenlijk he-le-maal niet leuk vond. Van huis uit had ze de waarde meegekregen dat ze veel geld zou moeten verdienen en een goede positie zou verwerven. Haar ouders hadden altijd erg hard gewerkt en waren beiden directeur van een goedlopend autobedrijf, maar háár diepe droom was voor mensen te zorgen. Ze was zelfs al een stap verder en had in de achterliggende weken al naar een HBO opleiding gezocht die ze wilde gaan doen (verpleegkunde) en was al op zoek gegaan naar vacatures in de zorg, waar ze de start van haar droom zou kunnen gaan verwezenlijken.

Om een lang verhaal kort te maken… ik heb de dame nog een aantal maanden begeleid, en al snel vond ze een andere baan in een ziekenhuis en ging studeren. Onlangs kreeg ik een app van haar dat ze, na haar afstuderen, was gaan werken als kinderverpleegkundige in Sudan en dat ze nu eindelijk het idee had dat ze op haar plek zat.

Wat hebben wij een mooi beroep!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Bel ons op 088 – 28 66 039 of vul het contactformulier in.

Door Marianne van der Meer, Employability Coach CS Works Employability