Haalbaarheidsonderzoek

Haalbaarheidsonderzoek

Als medewerkers forse klachten ervaren, kan dit tijdens een re-integratietraject leiden tot de vraag: heeft de medewerker wel een reële kans op werk? Wanneer een medewerker aantoonbaar geen reële kans op werk heeft, kan de werkgever een vervroegde WIA-aanvraag indienen bij het UWV.

Functionele Mogelijkheden Lijst (FML)

Met een haalbaarheidsonderzoek toetsen wij de theoretische arbeidsmogelijkheden van uw medewerker in de praktijk. De bedrijfsarts beschrijft de theoretische mogelijkheden in een ‘Functionele Mogelijkheden Lijst’ (FML). Waarna onze professionals passende functies duiden op basis van het concrete aanbod van vacatures. Wij betrekken in ons onderzoek standaard drie regionale recruiters.

Helder adviesrapport

Uit het haalbaarheidsonderzoek komt een duidelijk adviesrapport. Blijken er geen mogelijkheden te zijn, dan kunt u ons rapport gebruiken in uw verzoek aan het UWV om een vervroegde WIA-aanvraag of verzoek tot staking van 2e spoor re-integratieverplichtingen. Zijn er wel re-integratiemogelijkheden, dan kunnen wij direct een passend re-integratietraject aanbieden en doorpakken.

Wanneer een haalbaarheidsonderzoek

Een haalbaarheidsonderzoek wordt veelal ingezet ter ondersteuning van:

1. Een vervroegde WIA aanvraag bij het UWV.
2. Een verzoek aan het UWV om verdere re-integratieverplichtingen op het tweede spoor te staken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies? Neem contact met ons op via 088 – 28 66 039 of vul het contactformulier in.