Nieuws: 19 mrt 2018

" alt="">

(On)gezond eetgedrag op de werkvloer  

De manager doet volgens 43 procent van de Nederlandse werknemers onvoldoende om hen van gezond eten te voorzien. Tenminste, dat blijkt afgaande op onderzoek van BoxBites naar de eetgewoonten van de werkende Nederlander, gehouden onder 1017 respondenten. Wanneer er gekeken wordt naar het opleidingsniveau van de respondenten is te zien dat voornamelijk laagopgeleiden blij zijn met wat hun manager doet om ze gezond te houden. Hoe hoger de opleiding van de werknemer, hoe minder tevreden ze over hun manager zijn.

Broodje kroket of gezonde salade?

Pak jij eerder een broodje kroket dan een gezonde salade omdat de salade meer dan het dubbele kost? Meer dan de helft van de Nederlanders vindt de prijzen van gezond voedsel op werk te hoog. Zeker de mensen die alleen wonen of een gezin hebben met jonge kinderen vinden dat zij diep in de buidel moeten tasten om gezond eten te krijgen op werk.

Verplicht een traktatie eten?

Verplicht een traktatie eten? 25 procent van de jonge werknemers geeft aan een traktatie te eten omdat zij onder druk staan van collega’s. Voornamelijk mannen maken deel uit van deze groep, ook is er een groot verschil tussen oude en jonge werknemers. Vanaf 40 jaar zie je dat werknemers minder gevoelig worden voor groepsdruk. Ouderen vanaf 60 jaar kijken nergens meer van op en bepalen zelf of ze een traktatie aannemen of niet.

Ongezonder eten op het werk door stress

Dat je meer gaat eten door stress is bekend, maar dat meer dan veertig procent zich hier ook bewust van is mag opmerkelijk genoemd worden. Voornamelijk vrouwen zijn fanatieke ‘stresseters’. Bijna de helft (47 procent) van de vrouwen geeft aan meer ongezondere snacks te eten dan zij zouden willen. Bij mannen is dit percentage ruim tien procent lager, namelijk 36,4 procent.

Werkgever verantwoordelijk voor gezond eten

Wie is er verantwoordelijk voor gezond voedsel op werk? Een derde van de Nederlanders geeft aan dat hun werkgever verantwoordelijk is voor gezond eten op werk. Zeker de mannen vinden dat hun manager degene is die voor gezond eten moet zorgen. 33 procent van hen geeft dit aan, tegenover 28,6 procent van de vrouwen.

Bron: BoxBites