Nieuws: 16 feb 2018

" alt="">

Enthousiaste WAJONG-kandidaat na DISC-analyse

Ik mag een kennismakingsgesprek hebben met een intelligente, doch verlegen en terughoudende jonge moeder met een WAJONG-uitkering, aan wie een werkfit traject is aangeboden. Doel van zo’n werkfit-traject is dat werknemersvaardigheden van de kandidaat worden verbeterd en zij daarnaast wordt voorbereid om de arbeidsmarkt te gaan benaderen. Ze geeft tijdens ons kennismakingsgesprek echter nadrukkelijk aan dat ze best wel wil werken, maar absoluut niet wil praten of nadenken over haar gevoelens en gecoacht worden hoeft zij ook niet. Ze kiest er desalniettemin na de kennismaking voor om door ons begeleid te worden.

Kort voordat het traject formeel is goedgekeurd, slaagt de vrouw erin om een job te vinden. Ze belt me om te zeggen dat het traject niet meer hoeft door te gaan. Zowel haar werkcoach bij het UWV als ik feliciteren haar, maar vertellen haar ook  dat het helpend kan zijn om gedurende de opstartfase van haar nieuwe baan begeleid te gaan worden in zaken waar ze mogelijk tegenaan gaat lopen. In elk geval – vertellen wij haar – is de DISC-analyse nu voor haar ‘gratis’ en is dit een mooi instrument om inzage te krijgen in haar sterke punten en mogelijke valkuilen. Met forse tegenzin stemt ze ermee in de online vragenlijst in te vullen. De eerste korte uitslag rolde haar mailbox binnen.

Wat daarna gebeurde is evenveel onverwachts als ontroerend! Dezelfde verlegen en terughoudende dame mailt me dat ze zich voor de volle 100% in het korte profiel herkent dat de uitkomst is van de vragenlijst en uitziet naar de uitgebreide toelichting! Ik maak een afspraak met haar en bespreek met haar de volledige analyse. Zij: “Hoe weet DISC dit van mij, dit ben ik helemaal!”, uit zij vol enthousiasme. “Nu begrijp ik mezelf, de valkuilen sluiten aan bij de sterke punten die ik heb. Ik hoef me er niet meer voor te schamen, maar moet er alleen maar mee leren om te gaan, of ze tenminste te accepteren. Dit gaat me echt helpen op mijn werk, ik ben heel blij dat ik de test gemaakt heb. En ik wil heel graag verder door jou begeleid worden, want ik ga inderdaad tegen dingen aanlopen”.

Het ijs lijkt te zijn gebroken. Er is in elk geval een opening ontstaan. Begeleiding voor een WAJONG-kandidaat eindigt niet hiermee, maar is een begin. Een WAJONG-indicatie krijg je niet zomaar. Ik zie uit naar het vervolg.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Bel ons op 088 – 28 66 039 of vul het contactformulier in.

Door Marianne van der Meer, Employability Coach CS Works Employability