Nieuws: 25 sep 2018

" alt="">

De positieve impact van werkgeluk

“Werkgevers zijn zich er steeds meer van bewust dat zij moeten investeren in employee experience. Wat levert werkgeluk onder de streep op?

In het rapport The Economics of Wellbeing onderzoeken Tom Rath en Jim Harter de opbrengsten van geluk én wat het kost wanneer mensen ongelukkig zijn. Als makkelijk voorbeeld halen ze verzuim aan. Dit kan zijn door ziekte – gelukkige mensen voelen zich over het algemeen gezonder – maar ook door een bezoek aan bijvoorbeeld een advocaat of een vertrouwenspersoon wanneer het werkgeluk een fatale deuk heeft opgelopen.

Werknemers die helemaal geen betrokkenheid bij hun werkgever ervaren, hebben twee keer meer kans om te worden gediagnosticeerd met een depressie, voelen zich vaker gestrest en hebben een groter risico op hartaandoeningen, schrijven Harter en Rath.

Prijs van verzuim

Verzuim is duur. Rath en Harter houden het op een bedrag aan van 200 dollar per dag. Dat is veel geld, maar toch nog aanmerkelijk lager dan het bedrag dat MKB-Nederland hanteert voor de Nederlandse situatie. De werkgeversorganisatie gaat uit van gemiddeld 250 euro per dag. Wanneer je alle directe en indirecte kosten meerekent, kom je volgens MKB-Nederland bij een werknemer met een gemiddeld jaarsalaris van 36.500 euro al snel uit op een bedrag van 410 euro per dag.

Lees het volledige artikel op de website van Pwnet.

Bron: Weidema, N., De winst van werkgeluk, www.pwnet.nl, 10-07-2018.